Saturday, May 20, 2006

daging masak merah 2

Daging Masak Merah (2)

Bahan-bahanya :
500 gm Daging
5 ulas Bawang putih (ditumbuk)
1 labu Bawang Besar
3 cm halia (dihiris halus)
5 helai daun limau perut
2-3 sudu besar cili blend
Tomato Sos,
Cili Sos,
Oyster Sos,
garam, gula,
serbuk perasa

Cara-cara:a..
Daging direbus dengan pewarna merah
Apabila empuk - hiris nipis-nipis, lebar <> 1.5"/2"a..
Tumis Bawang putih, halia & cilia..
Ke mudian masukkan semua sos, garam ,gula, serbuk perasaa..
Tambahkan sedikit air supaya jgn terlalu keringa..
Akhir sekali masukkan daging yg dihiris dan daun limau peruta..
Apabila sebati semua dengan sos tu, boleh lah diangkat dan dihidang
Makan dengan kailan ikan masin, padprik
campur yang resepinya telahdisediakan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home